Kategori: Konsolosluk

Çin Vizesi Online Başvuru

Çin Vizesi Online Başvuru

Çin Vizesi Online Başvuru

Çin vizesi işlemleri Çin Konsolosluğu tarafından akredite edilen vize başvuru merkezleri ve yetkili vize acenteleri tarafından yapılmaktadır. Çin vizesi online başvuru formu doldurularak Çin Konsolosluğunda parmak izi vermek amacıyla randevu alınması gerekmektedir.

Çin vizesi online başvuru işlemi sadece formun online ortamda doldurulması, randevunu alınması ve formun ibraz edilmesinden ibaret bir prosedür değildir. Çin vizesi pasaporta işlenen bir vizedir. Online olarak alınan bir vize değildir ve Küba veya Dubai online vize uygulamasında olduğu gibi bütün işlemlerin online ortamda yapıldığı bir vize başvuru işlemi değildir.

Çin vizesi online başvuru yapılırken, vize türünün doğru belirlenmesi, talep edilen giriş sayısı, vize türünün gerektirdiği evrakların hazırlanması gerekmektedir. Çin vizesi için hazırlanması gereken evraklar vize türüne göre değişir ve online olarak gönderilmemektedirler. Online ortamda doldurulan vize başvuru formunun çıktısı, Çin vizesi için gerekli evrakları içeren vize dosyasında olmalı ve vize başvuru dosyası randevu sırasında Çin Konsolosluğuna teslim edilmelidir.

Çin online vize başvuru ile 3 ay geçerli tek giriş, 6 geçerli çift giriş, 6 ay geçerli çok giriş veya 12 ay geçerli çok girişli vize talep edebilirsiniz. Sunduğunuz evrakların güncel olması ve vize bitiş tarihi itibariyle Çin’den ayrılacağınızın teminatı olma kriterine uygunlukları vize başvurunuzun olumlu sonuçlanmasına sebep olabilecektir. Uzun süreli vize taleplerinde uzun süreli vize talebinizi kanıtlayan evrakların ibrazı çok önemlidir.

Başvurular online yapılabilmekle birlikte vize randevusu evrakların sunumu ve parmak izi kaydı yaptırma işlemlerini içermektedir. Parmak izi kaydı Çin vize işlemlerinde 2018 yılı itibariyle zorunlu hale getirilmiştir. Yaşı 70’ten büyük ve 14’ten küçük olanlar parmak izi kaydından muaf tutulmuştur.

Ticari vize başvurularında Çin’de ticaret yapılan firma ile faaliyet alanlarının birbirine yakın olması gerekmektedir. Ticari vize başvuruları ticari faaliyetlerin yoğunluğu derecesinde daha uzun süreli alınabilmektedirler. Çin Vize işlemlerinde 2018’de getirilen önemli bir koşul turistik vize başvurusunun grup olarak kabul edilmesi olmuştur. Bireysel başvuru kabul edilmemektedir. Her türlü Çin vize başvurusunda konaklama ve otel rezervasyonu bilgileri önemli yer tutmaktadır.

Çin Vizesi Randevu İşlemleri 2018

Çin Vizesi Randevu İşlemleri 2018

Çin Vize Randevu İşlemleri Nasıl Başlatılır?

Çin vizesi randevu işlemi Çin Konsolosluğunun vize işlemleri için yetkilendirdiği başvuru merkezlerinden ve Çin vize işlemlerinde uzman danışman kurumlardan alınabilmektedir. Çin vizesi randevu işlemleri 2018 yılı itibariyle parmak izi verme koşulunu içermektedir. Daha önceden böyle bir prosedür söz konusu değildi ancak 2018 yılı itibariyle yürürlüğe giren bu uygulamada daha önceden Çin’e gitmiş olan kişiler de parmak izi kaydı vermelidirler.

Çin vizesi randevu işlemi online olarak Çin Halk Cumhuriyeti Konsolosluğu resmi web sitesinden alınmalıdır. Online form ve randevu alma işlemiyle birlikte vize cüretleri ödemesi de yapılmaktadır. Web sitesine kayıt olunduktan sonra online başvuru formu doldurularak randevu alınmaktadır. Online başvuru formu ile birlikte “teyit formu” da bilgisayara indirilmelidir. Vize türünün doğru seçilmesi, seyahat amacını doğru belirtilmesi ve evrakların buna göre düzenlemesi gerekmektedir. Yanlış, eksik ve sahte evrak tespiti durumunda başvuru kabul edilmez ve vize reddi alırsınız. Çin Halk Cumhuriyetinden vize reddi aldığınız durumda bir sonraki vize başvurunuz da durumunuz çok dikkatli incelenmektedir. Başvuruların vize konusunda uzman kuruluşlarca gözden geçirilmesi tavsiye olunur.

Çin vize işlemlerinde 2018 gelen bir diğer uygulamada turistik vize işlemlerinin artık bireysel şekilde yapılmadığına dairdir. Çin turistik vize işlemlerinde ancak grup başvuruları kabul edilmektedir. Grup halinde Çin’e gidecek kişiler Çin vizesi randevu işlemleri 2018 prosedürüne göre aynı tarih ve saatte gireceklerdir. Çin vize randevusuna sizin adınıza bir başkası giremez, başvurunun şahsen yapılması gerekmektedir.

Çin vizesi randevusunda Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri 09.30 – 12.00  saatleri arasında vize başvurusu yapılır ve parmak izi alınır. Vize işlenmiş pasaportlar Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri öğleden sonra 15.00 – 17.00 saatleri arasında başvuru sahiplerine verilmektedir.

Çin Ankara Büyükelçiliği veya Çin İstanbul Başkonsolosluğuna yapılan tüm vize başvurularında parmak izi alınmaktadır ancak 14 yaşından küçük, 70 yaşından büyük olanlar, Diplomatik (siyah), hususi (yeşil), hizmet (gri) pasaportu sahipleri, son 5 yıl içinde başvuru yaptığı temsilcilikte parmak izi alınmış olanlar parmak izi alınamayacak bedensel engeliler parmak izi işleminde muaf tutulmuşlardır.

 

Çin Vize İşlemleri

Çin Vize İşlemleri

Çin Vize İşlemleri Hakkında Genel Bilgiler

Çin vize işlemleri Çin Konsolosluğu’nun yetki verdiği vize acenteleri tarafından yapılmaktadır. Kısa süreli Çin vize başvuruları acente ve başvuru merkezleri tarafından Konsolosluğa iletilirken, uzun süreli vize işlemleri için doğrudan Çin Konsolosluklarına başvuru yapılmalıdır.

Çin vize işlemleri pek çok teferruat içermektedir. Çin Konsolosluğu vize başvuru prosedürünü sıklıkla döneme bağlı olarak değiştirmektedir. Son yıllarda Çin’e turistik vize başvurusu yapacak kişilerin bireysel başvuruları kabul edilmemektedir örneğin. Ancak grup vizesi alarak (en az 5 kişi) turistik vize başvurusu yapılmaktadır.

Çin vize işlemlerinde vizenin türü ve planlanan yolculuğun içeriğine göre evrak hazırlanmalıdır. Seçilen vize türü başvurunun seyrini başından son aşamasına kadar belirlenmektedir.  Vize evrakları vize türüne göre değişirken, vize ücretleri farklık gösterebilir.

Çin vize işlemleri ortalama 7 ila 10 iş günüde sonuçlanır. Ancak bu süreler kesinlik içermemektedir. Konsolosluğun kapalı olduğu tatil günleri, prosedürel veya konjonktürel değişikliklerin yapıldığı döneme göre çıkış süresi değişebilmektedir. Gerektiği durumda konsolosluk mülakata çağırma hakkını ve ek ve destekleyici evrak talep edebileceği durumlar hesaba katılarak seyahat tarihi itibariyle uygun olan bir günde diğer bir deyişle seyahate en az 15 gün kala başvurunun yapılması yerinde olacaktır. Çin Halk Cumhuriyeti vize işlemlerinde bazı özel durumlarda evrakların tercümesi veya noter onaylı belgeler talep edilebilmektedir. Ayrıca seyahat amacınızı desteklediğini düşündüğünüz bütün belgeleri vize dosyanıza ekleyebilirsiniz. Pasaportunuz Çin seyahatiniz sonrası 6 ay geçerli olması gerekmektedir ve buna ek olarak eski pasaportlar da görülmek istenmektedir. İlgili sayfalarının fotokopilerinin vize dosyasında olması gerekli olacaktır.

Çin Halk Cumhuriyeti Bordo pasaport sahibi Türk vatandaşlarından vize talep etmektedir ancak Yeşil, Gri ve Siyah pasaport sahibi kişileri 30 güne kadar vizeden muaf tutmaktadır. Vizeden muaf olan pasaportlar da dahil olmak üzere, tüm pasaportlar seyahatten sonra en az 6 ay geçerliliğe sahip olmalıdır.

Çin ticari vizesi, turistik vizeye nazaran daha uzun süreli verilebilmektedir ancak Çin’deki faaliyet alanı benzer firmadan davetiye alınması zorunludur. Çin vize işlemleri sadece Çin Konsolosluklarının vize departmanları tarafından değerlendirilir ve sonuçlandırılır.

Çin Vizesi Ücreti

çin vizesi ücreti

Çin Vize Harç Ücretleri

Çin vizesi ücreti Çin’e yapılacak seyahatin içeriğine, vize türüne ve kalış süresine göre değişebilmektedir.

Çin grup vizesi, Çin ticari vizesi, Çin turistik vizesi, çalışma Vizesi, Çin öğrenci vizesi, Çin mürettebat vizesi, Çinli özel ziyaret, Çin basın vizesi, Çin transit vizesi türlerinde ücretler 3 ay kalış süreli vize 58 $, 3 aylık çift girişli vize 87 $,  6 aylık çok girişli vize 116 $ ve 1 yıllık çok girişli vize 195 $ olarak belirlenmiştir. Çin Konsolosluğu son günlerde yaptığı bir düzenleme ile turistik vizelerde bireysel başvuru kabul etmemektedir. Turistik vize başvuruları grup olarak kabul edilmektedir ve vize ücreti 46 $ olarak tahsil edilmektedir.

Çin vize işlemlerinde başvuru merkezinin hizmet bedelleri 45 $ olarak belirlenmiştir. Bu bağlamda Çin vizesi ücreti Çin Konsolosluğunun vize harç bedelleri ve başvuru merkezinin hizmet bedellerinin toplamından oluşmaktadır. Çin vize ücreti, vize başvuru merkezi tarafından Çin Başkonsolosluğu adına tahsil edilmektedir.

Türkiye’den Çin vizesi başvurusu yapacak üçüncü ülke vatandaşlarının ödemeleri gereken vize ücreti ülkeye göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca Türkiye’de uzun süreli oturum izni bulunan üçüncü ülke vatandaşlarına uygulanan vize ücreti de ülkeden ülkeye farklılık gösterebilmektedir. Bu konuda detaylı bilgiyi başvuru merkezinden ve Çin vizesi konusunda uzman vize danışmanlık hizmeti veren firmalardan alabilirsiniz.

Çin vize işlemlerinde 2018 yılı itibariyle başvuru merkezinde parmak izi verme işlemi yapılmaktadır. Parmak izi verme işlemi sırasında vize başvuru sahibinin şahsen konsoloslukta bulunması gerekmektedir.

Çin vizesi konsolosluk vize harç ücretleri ve hizmet bedelleri döneme bağlı olarak güncellenebilmektedir. Burada bildirilen ücretler Mayıs 2018 tarihi itibariyle geçerlidir.

Çin vize işlemleri eksiksiz evraklarla yapıldığında ortalama 7 iş günün de sonuçlanmaktadır. Ancak başvurularda Çin Konsolosluğun vize türüne bağlı olarak ek veya destekleyici evrak talebi olabileceğini göz önünde bulundurarak başvuruların seyahat tarihinden 15 gün öncesinde yapılması tavsiye olunur.

Çin Konsolosluğunun vize prosedürleri ve buna bağlı olarak  vize ücretleri konjontürel olarak değişebilmektedir. Başvuru öncesinde profesyonel danışmanlık hizmeti veren firmalardan ve akredite vize başvuru merkezinden son güncellemeler hakkında bilgi alabilirsiniz.

Çin Vizesi Nasıl Alınır

çin vizesi nasıl alınır

Çin Vizesi Nasıl Alınır Hakkında Bilgiler

Çin vizesi tek girişli ve çok girişli olarak belirli sürelerle verilmektedir. Çin’e seyahat edecek kişiler seyahat amaçlarına uygun vize türüne başvuruda bulunmalıdırlar. Vize uygulaması kapsamında çok sayıda Çin vize türü mevcuttur. C,D, F, L, M, Q1, Q2, S1,S2, X1, X2 ve Z vize türlerinde başvuru yapılabilmektedir. Seyahat amacının dışında evrak ibrazı ve doğru belirlenmeyen seyahat amacına, vize türüne uygun olmayacak şekilde yapılan başvurular vize reddi ile sonuçlanır.

Son yıllarda Çin vize uygulamasıyla ilgili önemli değişiklikler yapılmıştır. Çin turistik vizesine bireysel başvuru yapılamamaktadır. Turistik vize alabilmek için grup halinde başvuruda bulunmak gerekmektedir.

Çin vizesi almak isteyen kişiler seyahatlerinin detaylarını ve vize talebine dair diğer bilgileri içeren vize başvuru formunu doldurarak başvuru işlemlerine ilk adımlarını atarlar. Vize başvuru formuna ek olarak, seyahat sonrası 6 ay geçerliliği olan pasaport, kimlik fotokopisi, 2 adet fotoğraf, turistik vize davetiyesi, Çin’deki acente tarafından gönderilecek olan bildirim formu, gidiş ve dönüş, uçak bileti ve otel rezervasyonu, detaylı tur programı evraklarının hazırlanması gerekir. Daha önceden Çin vizesi alınmışsa, eski pasaportların fotokopileri de ibraz edilmelidir. Eski pasaportlarda kimlik bilgilerinde değişiklik olduysa bu değişiklikleri gösteren resmi belgelerin de başvuru dsoyasına eklenmesi gerekecektir. Grup halinde başvuru yapılması gereken turistik vize başvurusunda grup vizesi davetiye talebi Çin’deki yetkili acenteden alınmalıdır. Davetiye faks veya e-mail yoluyla iletilebilir ancak Çin Konsolosluğunun gerektiği durumda orijinal davetiyeyi talep etme hakkı bulunmaktadır.

Çin ticari vize başvurusunda pasaport, fotoğraf, kimlik fotokopisine ek olarak Çin’deki firmadan alınan davetiye ve şirketten alınacak teyit yazısı ibraz edilmelidir. Teyit yazısı Çin vize başvurusu yapan kişinin şirketi ve şirketteki görevine dair detaylı bilgileri içerecektir. Onaylı şirket belgeleri, banka hesap dökümü evraklarının da ayrıca ibrazı söz konusudur. Çin Konsolosluğu, Çin ticari vize başvurusunda bulunan Türkiye’de çalışan veya şirket sahiplerinin, Çin’den davetiye alınan firma ile olan ticari işlem hacmini de dikkate almaktadır.

Başvurular vize randevusuyla kabul edilmektedir ve parmak izi ibrazı zorunludur. Vizenin çıkış süresi 8 ila 10 iş günü arasında değişmektedir.